Nu har vi sålt bilen

Om lite mindre än en månad är det dags. 9 december går flyget. Då tar den här perioden i mitt liv slut. Då flyttar vi tillbaka till Sverige igen för ett antal år. Hem lagom till Lucia, när det har börjat bli sådär mörkt att man aldrig ser dagsljuset förutom på lunchen. Vi har sålt bilen idag. Ett stort steg och en stor sten som lyfts. Man kanske inte ska ropa hej, men papper har i alla fall skrivits på. Lägenheten har sagts upp. Visumansökan som vi lämnade in i juni kommer vi inte hinna få innan vi åker härifrån igen.

De här sista veckorna är nödvändiga för att hinna avsluta saker, lite mer sakta påbörja omställningsprocessen, säga hejdå på riktigt och i en konstant dialog med mig själv. Distans skapas omedvetet i samma stund som det är bestämt att avresan ska ske. Samtidigt är tillståndet med ena foten på ena sidan av tomrummet och den andra fast på den andra inget jag tycker om. Mellanläget. Det är väntan och osäkerhet. Här i Sydafrika har vi arbete, hem och en vardag som blivit en trygghet. Hemma i Sverige möts vi av familj, vänner, kollegor och nya händelser som allmänna val och nya utmaningar. Men inget fast boende, en ny vardag, nya arbetsuppgifter och vad som känns som en ny period. Ett steg dit där allting är nytt, samtidigt välbekant och detsamma. Detta mellanläge understryker tillståndet av osäkerhet och försiktig undran. Väntan.

Bloggen får helt enkelt döpas om då. Men inte riktigt än. Än så länge är foten fast förankrad och tillvaron mitt Sydafrika och Johannesburg. Tankarna som föds just nu kommer ur den erfarenheten.

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Vardagsbetraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s