Nu börjar valrörelsen

Idag lanserar vi vallöften för hela Stockholms regionen. Socialdemokraterna i länet och i arbetarkommun tillsammans.

Framtidskontraktet blir den centrala delen i kampanjen för att vinna tillbaka Stockholm. Rätten till sysselsättning och behovet av en aktiv näringspolitik. Pengar till nyanställningar i skolan, mindre klasser och mer tid för varje elev. Privatiseringslinjen ska brytas och inga verksamheter som idag bedrivs i egen regi ska säljas ut. Bygg flera nya hyresrätter till de tusentals unga vuxna som inte har en egen bostad.

Fyra konkreta löften och en tydlig riktningsförändring.

Moderaterna har styrt Stockholm länge nu. De har fått Stockholmarna att se modernitet och nytänkande där endast gamla idéer och avsaknad av visioner står att finna. Det finns endast två verktyg för Moderaterna och alliansen: privatiseringar och skattesänkningar.

Ofta framställs de som mål i sig. Men det finns givetvis inget egenvärde i detta. Det är andefattiga tankar. Drömlösa visioner. Det bör dömas efter sina resultat. Vad de har åstadkommit för den här staden och de som lever i den. Utförsäljningen av allmännyttans tiotusentals lägenheter. Privatiseringar av förortens torg och handelsplatser. Utförsäljningar av vårdcentraler, vårdinrättningar, psykvård och äldreboenden. Minskade nyetableringar på de orter som behöver dem mest.

En stad som glider isär och där klyftorna aldrig varit så stora. Där frustrationen växer och den sociala rörligheten minskar. Där din rätt till a-kassa har ersatts av nåd och socialbidrag. Där barnen lär sig allt mindre.

Tullarna reser sig som en mur mot resten av Stockholm.

Vallöftena visar på ett tydligt alternativ. De kanske inte räcker hela vägen fram. De är kanske inte så långtgående som jag skulle vilja att de var. De talar lite om jämställdhet och miljö. De talar lite om Stockholm som en möjlig fristad och om migration. Om kultur och ökade investeringar i förorten. Men de pekar åt ett annat håll. Visar att det gör skillnad. De sätter politikens aktivitet och iver framför dess passivitet och stillastående. Även om drömmarna är blygsamma så är de konkreta första steg. I en annan riktning. Mot ett annat mål.

Nu börjar valrörelsen i Stockholm och vi ska vinna tillbaka den här vackra staden! 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Valår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s